Actueel

TERUG NAAR OVERZICHT

Kwartiersmakerscup komt er weer aan

23-08-2013
RIBW Groep Overijssel organiseert op 4 oktober de Kwartiersmakerscup op het terrein van voetbalvereniging Be Quick in Zwolle. Dit voetbaltoernooi brengt medewerkers, familie, vrienden en cliënten van RIBW-locaties uit heel Nederland met elkaar in contact.
kwartierm cup 2012 400 br

De verenigingen en organisaties verbinden zich graag aan het evenement dat een initiatief is van de RIBW Alliantie. De RIBW Alliantie wil met de Kwartiersmakerscup het begrip voor mensen met een psychische beperking vergroten. En de toegang tot sportverenigingen en buurthuizen voor deze mensen vereenvoudigen, zodat meedoen in de samenleving makkelijker wordt.

Beeldvorming
De eerste Kwartiermakerscup werd gehouden in 2008, naar een idee van student Willem Peters. Hij liep stage bij RIBW Mensana. Daar zag hij dat de beeldvorming over mensen met een psychische beperking positief te verbeteren is. Mits mensen met een beperking contacten hebben met “gewone” burgers (kwartiermaken).Voor hem reden om de Kwartiermakerscup te organiseren. En met succes!

Groepsgevoel
Het toernooi is uitgegroeid tot een populair, jaarlijks terugkerend evenement. De opkomst is ieder jaar enorm groot. “Het groepsgevoel dat hierbij ontstaat, is een trigger om mee te doen”, vertelt Fenneke van der Scheer. Samen met twee collega”s vormt zij een werkgroep van de RIBW Groep Overijssel die het evenement dit jaar organiseert.

“Al na één oproep hadden 28 teams zich aangemeld. Meer dan voldoende deelnemers." Ook waren Be Quick en studenten van scholengemeenschap Landstede meteen enthousiast om hun medewerking te verlenen. "We hopen dat iedereen op 4 oktober een mooie en sportieve dag beleeft.”